Ons Bedrijf

Wij zijn Robin Thuss en Roel Kersten: wij geloven in de kracht van muziek. 

We zetten ons in voor ouderen. Onze optredens brengen hen opnieuw in de schijnwerpers van hun leven, samen met hun dierbaren. Door middel van een muzikale reis gaan we langs de ‘Gouden Herinneringen’ van iemands leven. Mooie momenten, maar ook de minder mooie momenten. Alles heeft bijgedragen aan wie iemand vandaag de dag is. 

Onze Missie

Onze missie is dat heel Nederland fluitend wakker wordt.

Onze Aanpak

Onze aanpak is een combinatie van afstemming en creativiteit. Hiermee weten we de juiste snaar te raken. 

Wij geloven in de magie van muziek en laten dan ook in heel Nederland een bijzondere ervaringen achter met een lach en een traan.

Ons Doel

Wij streven ernaar om door middel van muziek mensen samen te brengen en mensen te laten herinneren hoe uniek ze zijn.

Het Gouden Team

Foto van Robin Thuss

Robin Thuss

Oprichter De Gouden Herinnering - Muziektherapeut

"Heb je je wel eens afgevraagd wat er gebeurt als muziek en herinneringen samenkomen?" Als ik mijzelf in één woord zou moeten omschrijven, zou dat 'muziek' zijn. Ik ben Robin Thuss, 23 jaar oud, en muziek heeft altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld. Op 10-jarige leeftijd begon ik gitaar te spelen en ontdekte ik mijn liefde voor muziek. Sindsdien heb ik mijn vaardigheden uitgebreid naar de piano en slagwerk. Ook zing ik regelmatig, niet alleen onder de douche maar ook als muziektherapeut. In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als Vaktherapie - Muziektherapie. Sinds 2019 werk ik als muziektherapeut in de ouderenzorg, voornamelijk op de psychogeriatrische afdeling (PG). Mijn ervaring ligt in het werken met mensen met dementie en andere uitdagingen. Vanaf het allereerste moment dat ik mijn passie mocht delen binnen mijn werkveld, wist ik dat ik de rest van mijn leven mensen wilde helpen met behulp van muziek. Het afstemmen op anderen en het creëren van een veilige omgeving staan bij mij hoog in het vaandel. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te voorzien van Gouden Herinneringen en de magie van muziek over te brengen op anderen. Ik kan niet wachten om samen met Roel jullie ook een Gouden Herinnering te bezorgen.

Foto van Roel Kersten

Roel Kersten

Oprichter De Gouden Herinnering -

Muziek is een taal die dieper gaat dan woorden, en de kracht heeft om emoties te raken die anders onbereikbaar zouden blijven. Mijn naam is Roel Kersten, en mijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd. Als kleine jongen liep ik vooraan in de polonaise met een microfoon in mijn hand, speelde ik in schoolmusicals en groeide ik op achter het orgel, geleid door mijn opa, die me de geheimen van verschillende liedjes bijbracht en me inspireerde om mijn eigen muziek te creëren. Muziek werd mijn manier om mezelf uit te drukken en de wereld om me heen te begrijpen. Het was een plek waar ik me volledig kon uiten, waar ik kon zingen en spelen en waar ik mijn eigen verhalen kon vertellen. Het was ook een manier om verbinding te maken met de mensen om me heen, en dat realiseerde ik me nog meer toen mijn geliefde opa overleed. Op de dag van zijn begrafenis, zat ik naast zijn kist en zong ik het lied "Als alle lichten zijn gedoofd". Die muzikale herinnering aan hem vulde de zaal met emotie en warmte, en het was op dat moment dat ik besefte hoe krachtig muziek kan zijn als een vorm van herinnering. Na die periode nam mijn muzikale reis een kleine pauze, terwijl ik me concentreerde op andere aspecten van mijn leven en mijn eigen persoonlijke groei. Ik begon mijn eigen bedrijf in het begeleiden van retraites, waarbij ik mensen en groepen help om zichzelf opnieuw te ontdekken en hun eigen identiteit te herinneren. Ik noemde het "Herinner jezelf", want dat is wat ik deed. Maar ergens diep van binnen voelde ik altijd de roep van de muziek. Ik sloot me aan bij een koor en begon weer te zingen, en dat was ook het moment waarop Robin in mijn leven verscheen. Samen begonnen we nummers te schrijven en muziek te maken. We voelden dat er iets speciaals gebeurde, iets dat mensen raakte en hen hielp zichzelf te herinneren wie ze waren. En zo kwam onze gedeelde passie tot bloei en ontstond "De Gouden Herinnering." Een muzikale reis die herinneringen creëert en mensen verbindt door de kracht van muziek. Samen brengen we herinneringen tot leven en laten we de wereld horen wat muziek kan doen. Want muziek is niet alleen geluid; het is een herinnering aan wie we zijn en wie we willen zijn. En dat is de reis die ik samen met Robin met jou wil delen.