Yvon Kanters en De Gouden Herinnering bundelen hun krachten in de zorg.

Goudenherinneringadmin Niet gecategoriseerd 0 Commentaren
Yvon Kanters

In de wereld van de zorg zijn er maar weinig namen zo bekend als die van Yvon Kanters. Waar we ook komen met onze optredens, horen we vaak: “Ja, die blonde meid uit Brabant doet toch ongeveer hetzelfde?” En ja, dat klopt! We lachen dan altijd en bevestigen het met plezier. Zowel Yvon als wij, Robin en Roel van De Gouden Herinnering, zingen namelijk in verzorgingshuizen, hospices, ziekenhuizen en ontmoetingsplekken. Maar ondanks onze gedeelde passie, doen we het elk op onze eigen manier. Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Luister dan naar onze nieuwe podcastaflevering samen met Yvon op Spotify, waarin we je meenemen in ons verhaal: van hoe we begonnen zijn tot wat ons inspireert om met ouderen te werken.

Een gezamenlijke passie voor muziek in de zorg

Vanaf juli 2024 zijn Yvon Kanters, Robin Thuss en Roel Kersten een podcast gestart onder de naam ‘Goud Eerlyk’. Dit is het resultaat Yvon kantersvan onze gedeelde passie: zingen in de zorg. In deze podcast geven we een kijkje achter de schermen van ons werk en hopen we onze luisteraars te inspireren, te laten lachen, te emotioneren en aan te moedigen om hun eigen creativiteit in te zetten bij het contact met ouderen. We nodigen iedereen uit om eigen onderwerpen of vragen aan te dragen; stuur ons gerust een DM of een e-mail! We beantwoorden graag al jullie vragen.

Samen kom je verder

Ons motto “Alleen ga je sneller, samen kom je verder” vormt de kern van onze samenwerking. Begin dit jaar ontdekten we dat we het fijn vonden om samen te sparren en verhalen te delen. Waarom zouden we die gesprekken niet vastleggen in een podcast? Zo gezegd, zo gedaan. Ons streven is om elke twee weken een nieuwe aflevering online te zetten. Inmiddels hebben we al veel leuke reacties ontvangen, en we hopen dat we mensen kunnen enthousiasmeren en inspireren. Het is hard nodig in de zorg. Op de vele plekken waar we optreden, zien we hoe mensen opbloeien door muziek.Yvon kanters

Naast onze optredens zoeken we naar manieren om mensen nog meer te ondersteunen. Zo hebben Robin en Roel, onder De Gouden Herinnering, een GRATIS e-book uitgebracht: ‘Muziek laten werken’. Dit e-book staat vol met praktische tips over het doelgericht inzetten van muzieklijsten gebaseerd op muziektherapeutische bronnen, en onze eigen ervaringen. Het is gratis te downloaden via onze website of via de link.

Een handje helpen in de zorg

Met dit e-book hopen we niet alleen ouderen, maar ook hun familie, zorgmedewerkers en mantelzorgers een handje te helpen, zodat muziek ook voor hen gaat werken. Daarnaast brengen we vanaf september 2024 een unieke Gouden Herinnering Meezing Bingo op de markt. Deze muzikale bingo brengt de mooiste herinneringen en gesprekken tot leven door Yvon kantersmiddel van muziek. Het is net als een gewone bingo, maar dan met onze eigen muzikale twist, zoals je die van ons gewend bent. Deze speciale variant combineert het nostalgische spel met beelden van vroeger en muzikale interactie, wat zorgt voor een gezellige en verbindende activiteit. We garanderen 100% meezingplezier!

En natuurlijk met deze podcast hopen we dat onze afleveringen mogen uitgroeien tot inspirerende verhalen waar iedereen iets aan heeft. Laten we samen de zorg opvrolijken met muziek en verhalen die verbinden.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *