Hoe kan ik zelf een muziekbingo maken?

Goudenherinneringadmin Activiteiten, Diensten 0 Commentaren
muziekbingo maken

Een muziekbingo is een leuke en sociale activiteit voor feestjes, evenementen of andere bijeenkomsten. Het is toegankelijk en makkelijk zelf te maken. In vier stappen helpen wij je bij de vraag: hoe kan ik zelf een muziekbingo maken?

Stap 1: Voorbereiding 

muziekbingo makenKies een thema voor je muziekbingo. Denk bijvoorbeeld aan jaartallen (80’s, 90’s), een genre (pop, rock, klassieke muziek) of speciale feestdagen (Kerst, Sinterklaas, Koningsdag). Tip: je kunt deze thema’s ook makkelijk aankleden met leuke versieringen om de bingo nog meer tot leven te laten komen! Trek bijvoorbeeld je gekste kostuum aan of laat de deelnemers in themakleding naar de bingo komen. Wanneer je zelf een muziekbingo maakt, bepaal je zelf de regels. Misschien eindigt het wel in een groot muziekfeest!

Mooi, je hebt een thema gevonden en uitgekozen! Nu gaan we aan de slag met het maken van een lijst van liedjes om de muziekbingo te kunnen maken. Verzamel een lijst van ongeveer 20-35 liedjes die passen binnen je thema. Zorg ervoor dat de liedjes bekend genoeg zijn voor je publiek en aansluiten bij de doelgroep.

Stap 2: Bingo kaarten maken 

muziekbingo makenMaak nu de muziekbingo kaarten met een raster van 5×5 vakjes, 25 vakjes in totaal. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met Excel of Google Sheets. Vul vervolgens de vakjes in willekeurige volgorde met de titels van de liedjes uit je lijst. Zorg ervoor dat elke bingo kaart uniek is door de liedjes telkens in een andere volgorde te plaatsen. Print daarna de bingo kaarten uit of deel ze digitaal als je de muziekbingo online wilt organiseren.

Stap 3: Spelregels en prijzenmuziekbingo maken

Leg de deelnemers uit voor welke rij ze tijdens de bingo gaan spelen: verticaal, horizontaal, diagonaal of vol. Wanneer ze alle vakjes in de rij hebben aangekruist, betekent dit bingo. Vergeet niet om na de bingo even de aangekruiste vakjes te controleren. Bij een muziekbingo is het namelijk erg makkelijk om per ongeluk een valse bingo mee te zingen!

Stap 4: Speel de muziek af 

Maak een afspeellijst met de liedjes uit je lijst op een streamingdienst zoals Spotify, YouTube of een andere muziek streamingdienst. Speel de liedjes af door telkens een fragment van bijvoorbeeld 30 seconden te laten horen en vraag de spelers om het liedje te herkennen en af te strepen op hun bingo kaart als het erop staat.

muziekbingo makenOnline hulpmiddelen 

Heb je geen zin om het hierboven genoemde allemaal zelf te maken? ‘De Gouden Herinnering: Meezing Bingo‘ is een kant-en-klare muziekbingo gericht op het maken en ophalen van herinneringen en gezelligheid. Klik hier voor meer informatie. Mocht je wel de motivatie hebben gevonden om zelf een muziekbingo te maken, dan is het alsnog leuk om de Meezing Bingo te overwegen. De Bingo Baker is een handig hulpmiddel voor het maken van bingo kaarten. Daarnaast zijn YouTube of Spotify ook geschikt voor het maken en afspelen van afspeellijsten.

Conclusie: Hoe kun je zelf een muziekbingo maken? 

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig je eigen muziekbingo maken én organiseren. Veel plezier met je muziekbingo en wellicht met ‘De Gouden Herinnering: Meezing Bingo‘!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *