Zomer activiteiten voor ouderen?

Goudenherinneringadmin Niet gecategoriseerd 0 Commentaren
Zomer activiteiten ouderen

Deze suggesties gaan je hierbij helpen! Je herkent het wel. Bijna iedereen is op vakantie en jij wilt leuke en unieke zomer activiteiten bedenken voor ouderen. Wij gaan je hierbij uit de brand proberen te helpen en vooral te inspireren. Er zijn veel mogelijkheden voor zomer activiteiten voor ouderen. We leven immers in Nederland, dus met wat geluk zit het weer mee. Mocht het weer ineens omslaan, dan zitten er tussen de volgende zomer activiteiten ook enkele opties voor binnenshuis. Wees creatief met de gegeven activiteiten. Hier komen ze!

 

  • Sociale activiteiten: Waar denk je aan bij een zomer activiteit? Natuurlijk, een barbecue! Barbecuen is, naast een lekkere zomer activiteit, ook een sociale activiteit. Het is een laagdrempelige manier om weer even gezellig met elkaar te kletsen. GoudenDraadHet is wetenschappelijk bewezen dat het gezamenlijk eten mensen weer verbindt. Kortom, win-win! Combineer een gezellige barbecue met leuke spelletjes. Dit kunnen oud-Hollandse spelletjes zijn zoals sjoelen, koekhappen en Mens-erger-je-niet. Laat bij deze spellen het zaklopen maar even achterwege 😉 Onder de oud-Hollandse spellen valt natuurlijk ook bingo! Er is een unieke muziek bingo die overal gespeeld kan worden door middel van een video. Ook zijn er speciale spellen gemaakt voor ouderen die geschikt zijn als zomer activiteit. Zo is er bijvoorbeeld GoudenDraad. GoudenDraad is een uniek muziekspel geschikt voor zowel ouderen als de mensen om hen heen. Combineer dit spel met een muziekquiz en draai liedjes van vroeger waarbij ouderen denken aan bijvoorbeeld vakantie. Binnen de kortste tijd zit iedereen in de vakantie sferen!

 

 

  • Buiten activiteiten: Zoals we eerder zeiden is het in de zomer (meestal) mooi weer. Ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan omdat ze vaak de meeste tijd binnen zitten. De natuur bloeit op in de zomer en is hierdoor een mooie activiteit voor ouderen. Maak mooie wandelingen langs bijvoorbeeld parken, bossen of zelfs langs het strand. Zomer activiteiten ouderenTip! Stop bij een ijszaak en zorg voor genoeg verkoeling met een lekker ijsje. Het naar buiten gaan zorgt voor frisse lucht en lichaamsbeweging. Elk mens knapt van deze activiteit op. Daarnaast is picknicken ook een gezellige en zomerse activiteit voor ouderen. Haal lekkere dingen zoals toastjes, chips, fruit en kaas. Veel ouderen houden ook van fietsen. Dit is een mooie activiteit om de omgeving te verkennen en om te bewegen. Kan iemand zelf niet zo ver fietsen? Dan bestaan er speciale duofietsen voor ouderen waarmee je iemand kunt ondersteunen.

 

 

  • Water activiteiten: Zwemmen, wie wordt daar niet blij van? Zwemmen is ontzettend goed voor de gewrichten en een fijne manier om af te koelen. Bij veel zwembaden zijn speciale zwemuren voor ouderen. Zomer activiteiten ouderenOok is er bij veel zwembaden een speciale tillift beschikbaar, waardoor ouderen die in een rolstoel zitten ook het water in kunnen. Woon je dichtbij open water of heb je behoefte aan een dagje uit? Kijk dan eens naar een mooie boottocht. Een rustige boottocht kan een ontspannende zomer activiteit zijn om van het water en het landschap te genieten. Wil je het liever dichter bij huis houden en er geen dagje uit van maken? Doe leuke waterspelletjes met ouderen. Dit zorgt tegelijkertijd voor verkoeling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld waterballonnen. Joël Kruisselbrink van Bewegen Is Leven heeft op zijn social media ontzettend leuke bewegingsoefeningen staan die perfect dienen als een zomer activiteit voor ouderen. Combineer dit met een waterballon, en voilà, je eigen unieke water activiteit!

 

 

  • Culturele zomer activiteiten Veel musea hebben speciale programma’s of tentoonstellingen in de zomer. Zomer activiteiten ouderenOok liggen deze vaak vlakbij of in mooie steden. Hierdoor is het erg leuk om dit te combineren met een bezoek aan de stad. In de steden zijn monumenten te vinden en andere historische plekken waar ouderen vaak ook van genieten. Denk ook eens aan buitenconcerten. Wij worden vaak geboekt door huizen om buiten mooie muziek te komen spelen voor ouderen. Ouderen vinden het geweldig om weer even in de zon herinneringen op te halen met elkaar.

 

 

Conclusie: Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg mogelijkheden om in de zomer activiteiten te ondernemen voor ouderen. De meeste ouderen zijn snel tevreden en vinden het al erg fijn dat er iets ondernomen wordt in de zomer aangezien veel mensen op vakantie zijn. Vergeet niet dat ouderen het liefst ook nog op vakantie zouden gaan wanneer ze dat niet meer kunnen. Zie het als de vakantie naar thuis halen voor de ouderen. Dan weten we zeker dat het helemaal goed komt met de zomer activiteiten! Hopelijk heb je inspiratie uit deze blog kunnen halen. We zijn erg benieuwd naar de mooie reacties, laat het ons gerust weten en stuur ons een berichtje. Veel plezier met je unieke activiteiten en we wensen je een hele fijne en zonnige zomer toe!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *